Claude Le Lay – Szívlitográfiák

lelay_czurigaClaude Le Lay 1946. június 7-én született a franciaországi Le Lude-ben. Édesapja, aki faszobrász volt, már fiatalkorában felébresztette benne a szenvedélyt a rajzolás és a művészetek iránt. Claude Le Lay orvostudományt tanult és hamar elbűvölte az anatómia, melyet később tanított is az egyetemen.

Tanulmányai és szakmai pályafutása nem sok időt engedtek a festészetnek, ő azonban sok párizsi művésszel szoros kapcsolatot ápolt. 1989-ben adták ki az első litográfiáját. Absztrakt festményei ritmussal és színekkel vannak teli, és gyakran orvosi témák fedezhetők fel képein.

1993-ban Párizsban megkapta az „Arts-Sciences et Lettres” ezüstérmét, valamint a „French Merit and Devotion” ezüstkeresztjét. 1994-ben 20 további nemzetközi művész mellett megkapta Tarbes városának érmét. 1998-ban megkapta az „Arts-Sciences et Lettres” aranyozott ezüstérmét és a Taylor Alapítvány tagjává léptették elő. 1999-ben a francia művészek társaságának tagja lett (Société des Artistes Français). 2000 óta tagja a „Greci-Marino” nemzetközi akadémiának, 2001 óta pedig az olasz „Ordine Accademico del Verbano” akadémiai lovagja. 2008-ban az egyik legrangosabb francia művészeti kitüntetést az “Arts-Sciences-Lettres” aranyérmét kapta meg.

Több mint 25 éve készít a szívvel kapcsolatos litográfiákat (eddig közel 40-et), melyekkel minden nagyobb európai kardiológus kongresszuson megjelenik.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Cardiomedic céglogo szintén az ő keze munkája nyomán készült, valamint rendelőnk falait is nagyrészt az ő litográfiái díszítik.

A honlapon megjelenő litográfiák, valamint a céglogo-ban megjelenő szívmotívum az alkotó engedélyével kerültek felhasználásra.

2018-04-03T08:57:34+00:00